top of page
Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp is gebaseerd op de 3e schets. Het is bijna exact het zelfde. De schaal is 1:50. Dit heb ik gedaan omdat de tekening zo makkelijk is af te lezen voor hoveniers maar ook voor mensen die er minder bekend mee zijn.

Je ziet in de voortuin de twee plantenbakken weer terug komen. Deze bakken vinden Rob en Anke erg mooi, dit hebben ze tijdens het gesprek aangegeven. De bestrating is weer doorgevoerd net als in alle andere schetsen. Vooral het terras was belangrijk met veel beplanting eromheen. De wens die Rob en Anke hadden was om plantenbakken van blockstones om het terras te hebben. Op het definitief ontwerp zie je de plantenbakken.

Ook de leibomen zijn nieuw. Ik heb ze deze plek gegeven omdat achter de leibomen een muur word verborgen. Zo blijft het een groen zicht en een natuurlijk gevoel. Je kijkt nu niet meer tegen de bakstenen muur aan.

Het pad naar het eind van de tuin wordt niet meteen afgebroken omdat ik staptegels aan het eind heb gelegd. Ze leiden je naar het eind van de tuin waar een groot stuk gazon is. Hier kan gevoetbald worden en het is een beetje een beschut hoekje waar je echt alleen maar groen hebt staan. Het geeft een gevoel van ruimte. Door de fruitbomen wordt dat gevoel versterkt omdat dit landelijk oogt.

De materialen die ik ga gebruiken zijn terug te vinden in de materialen lijst onder het hoofdstuk materialen. Ook het onderzoek naar de materialen staan in dit hoofdstuk.

 

 

 

 

Het matenplan is gemaakt omdat je zo gemakkelijk de maten van de tuin kunt aflezen zoals het gaat worden. Het matenplan is gemaakt op basis van het definitief ontwerp. Je kunt per onderdeel zo aflezen waar het precies in de tuin komt te liggen. Dit is vooral voor de hoveniers noodzakelijk om zo af te lezen wat alle afmetingen zijn. Voor bijvoorbeeld het uitgraven en uitzetten tijdens de aanleg van de tuin is deze tekening erg handig. Alles is precies en duidelijk af te lezen

Matenplan
bottom of page