



Schetsen
Op basis van de grove schetsen en de randvoorwaarden van de klant heb ik deze schetsen gemaakt. De eerste twee schetsen heb ik op kalkpapier gemaakt. De laatste schets heb ik op normaal papier gemaakt. De tekeningen zijn alle drie schaal 1:100.
Ik ben bij elke tekening begonnen met het tekenen van de bestrating. Dit is erg belangrijk in de tuin omdat dit meteen ook een looplijn aangeeft. Daaromheen kun je gemakkelijk de beplanting aanpassen.
Schets 1:
In de voortuin heb ik een grote witte plantenbak gekozen. Ik heb twee pleintjes getekend in de voortuin om naar de voordeur te lopen. Langs het pad wat naar de achtertuin leid ligt een strookje met grind. Je komt via dit pad achter de poort de containers tegen. Recht voor je bevindt zich het tuinhuis met overkapping. Daarachter de bestaande speelplek. In de beplanting langs het brede pad aan het huis heb ik houten paaltjes tekent. Deze zijn bedoeld als decoratie maar ook als een soort hekje. Er is een groot terras aanwezig. Aan het eind van het terras zijn ook weer de paaltjes te zien. Het slingerende pad is bedoeld voor een leuk effect vooral bedoeld voor de kinderen. Ze kunnen hier ontdekken welke planten er allemaal in de tuin staan. Het pad heb ik in een vierkant laten lopen in het midden van de achtertuin. Het leid naar het poortje en naar de speelplek. Deze zijn zo goed bereikbaar. Rondom dit pad staan nog vier fruitbomen. Het gazon is groot en vrij, gemaakt om te voetballen.
Schets 2:
In de voortuin is er een vlak met split getekend. Er staan ook zes wat grotere planten in. Dit kunnen struiken zijn of kleine boompjes. Overal is lage beplanting langs de paden getekend. Als je doorloopt naar de achtertuin kom je weer uit bij de containers, deze staan hier omdat dit het meest praktisch is. Je kijkt tegen het tuinhuisje aan met overkapping. De fietsen kunnen in het tuinhuisje staan en gemakkelijk gepakt worden. Het terras is op deze tekening op een andere manier getekend. Je ziet dat het veel groter lijkt als op de eerste schets. Dit komt omdat alle tegels hier in het midden liggen zonder dat ze worden afgebroken door klinkers. Bij het terras en de overkapping heb ik blockstone plantenbakken getekend. De border achter het terras heb ik een symmetrisch pad gegeven. Ik heb een paar verschillende mogelijkheden geprobeerd om zo te laten zien wat er allemaal kan. Aan de linkerkant zie je weer de bestaande speelplek. Het pad wat door het midden van de tuin naar achter loopt heb ik vanuit het raam in de keuken getekend. Je krijgt zo meer diepte in de tuin als je kijkt vanuit de keuken. Langs het pad staan fruitbomen. Ik heb geprobeerd een soort laan te creëren. Het gevoel van vroeger komt zo een beetje terug. De hoeken achterin de tuin heb ik opgevuld met borders. De borders staan vol met vrolijke en weelderige beplanting. Tegen de haag aan heb ik nog een zitbankje geplaatst. Zo kunnen de ouderen genieten van de kinderen die op het gazon spelen.
Schets 3:
In de voortuin staan 2 witte plantenbakken. Ook heb ik 2 pleintjes in het pad tekent naar de voordeur. Het pleintje bij de poort bestaat alleen uit klinkers. In de vorige schetsen heb ik de tegels telkens door laten lopen. Het ziet er rustiger uit als het alleen klinkers zijn. Je ziet dat het pad langs het huis aan de achterkant hetzelfde is gebleven. Dit is het meest praktisch. Het terras heb ik met een pad eromheen getekend. Het lijkt veel kleiner waardoor het gevoel knusser is. Je kunt er veel kwijt maar je gaat automatisch dichter bij elkaar zitten omdat je als het ware omringd word door de klinkers. Er loopt ook een pad naar het tuinhuis en de overkapping. Deze is dus gemakkelijk bereikbaar. Via het pad wat naar achterin de tuin leid kun je ook naar het poortje aan de rechterkant in de tuin. Je loopt om de weelderige beplanting heen wat een rustig gevoel geeft. Ook hier heb ik de fruitbomen aan het eind van het pad gezet. Zo lijkt het op een laantje. Je komt hier uit op het gazon met een paar mooie borders eromheen. De borders zijn een verlengde van de rechte lijnen in de tuin. Je krijgt zo een diepere tuin. Door de haagjes die ik bij de borders heb gezet krijg je een fijn en beschut gevoel. Ook als je voorin de tuin staat zie je de haagjes die altijd groen blijven erg goed, je wilt weten wat er achter zit en op deze manier maak je mensen nieuwsgierig. Ik heb een pleintje achterin de tuin geplaatst omdat je hier een soort rustplek creëert. Er kan een bankje neergezet worden maar ook speelgoed voor de kinderen. Bijvoorbeeld een houten bak met voetballen of ander speelgoed, zo is het toch mooi weggewerkt en heb je geen speelgoed overal rondslingeren.